aardappelen uit sarlad

  • Frans, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 25-01-2001

Gebakken aardappelen op de manier van de Dordogne / Perigord

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kilo aardappelen - 2 teentjes knoflook - 3 eetlepels eende of ganzevet - veel gehakte peterselie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Koekenpan

Voorbereiding

Aardappelen schillen en in dunne plakjes snijden en in theedoek wat drogen (gebruik GEEN Voorgekookte dat is niet lekker in dit recept). Knoflook heel fijn snijden, peterselie hakken

Bereidingswijze

Vet in pan heet laten worden; aardappelen erbij, even aanbakken; 20-30 minuten zachtjes bakken (even proeven of de aardappelen gaar zijn; dan knoflook, peterselie en wat zout toevoegen en nog 10 minuten bakken. Het moet niet al te bruin worden.

Serveertip

Om het helemaal "Perigord" te maken: "Confit de Canard" erbij (In blikken/potten uit Frankrijk meenemen)

Laatste reacties

j.a.oudewolbers avatar
j.a.oudewolbers 12-09-2001

geweldig, Uitstekend passen bij de blikken confit de canard die ik van mijn dochter heb gekregen j,a,oudewolbers

j.a.oudewolbers avatar
j.a.oudewolbers 12-09-2001

geweldig, Uitstekend passen bij de blikken confit de canard die ik van mijn dochter heb gekregen j,a,oudewolbers

elisabethsc avatar
elisabethsc 24-08-2001

Ik heb het gegeten met natuurlijk de Confit de Canard. Alsof je weer in de Dordogne bent. Ik heb een paar blikken canard meegenomen. Dus dat wordt weer smullen. Prima combinatie. groetjes Marlies

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten