1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Aardappelpuree

Aardappelpuree

Door: patatina

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 24-01-2001

Ingrediënten 4 personen


1 1/2 kilo aardappelen
50 gram boter
1/2 dl melk
250 gram gerapte komijnen kaas



Aardappelpuree gegratineerd

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Aardappelen schillen, in kleine blokjes snijden, wassen.
een grote schaal nemen of 4 kleine schaaltjes
invetten met boter.

Bereidingswijze

Aardappelen ruim 20 minuten koken. afgieten en even snel droog stomen. de aardappelen, de boter en de melk pureren. helft van de kaas erdoor roeren. de aardappelenpuree in de schaal of de kleine schaaltjes doen. de rest van de kaas erover heen. eventueel een klein beetje parneermeel erover heen strooien.de aardappelpuree ongeveer 20 minuten in de oven verwarmen en gratineren.

Serveertip

Rode kool, stoofpeertjes, draadjesvlees.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van patatina
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top