1. Home
  2. Recepten
  3. Indonesische keuken
  4. Satesaus

Satesaus

  • Indonesisch,
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 24-01-2001

Ingrediënten


1 gesnipperde ui,
6 el pindakaas,
2 tl sambal oelek,
2 tl knoflookpoeder,
3 el ketjap manis,
2 el santen,
1 tl bruine basterdsuiker,
1 tl citroensap,
1 tl ketoembar
? tl laos.



Het geheim van een goede sate.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Fruit de ui in wat olie en voeg daaraan de pindakaas, sambal oelek en knoflookpoeder toe. Laat dit 1 minuut zachtjes bakken en schenk er zoveel water bij dat een dikke saus ontstaat. laat even pruttelen en voeg ketjap, santen, bruine suiker, citroensap, ketoembar en laos aan de saus toe.

Serveertip

VOOR EXTRA HETE PINDA SATESAUS:
Maak de satesaus zoals u dat gewnd bent. Voeg hieraan net zoveel Conimex Sambalsaus Hot toe, tot u de juiste smaak bereikt heeft.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van resia


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van resia
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top