Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. limburgse pruimenvlaai

limburgse pruimenvlaai

Door: debvti

  • Belgisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 24-01-2001

Ingrediënten


Voor een vlaai van 35 cm doorsneden (voor een van 20 cm doorsneden: de hoeveelheden halveren)
Voor het deeg:
250 g bloem -
75 g boter -
15 g gist -
30 g witte basterdsuiker -
snufje zout -
1 1/2 dl lauwwarme melk -
1 losgeklopte ei -

Voor de vulling:
750 a 1000 g kwetsen -
suiker en kaneel naar smaak



Verder heb je nodig


Vlaaiplaat of andere lage bakvorm van 35 cm doorsnede of 20 cm doorsnede


Ontdek meer:

Voorbereiding

Los de gist op in een beetje van de lauwwarme melk en kneed dan van alle
ingredienten een mooi soepel deeg, dek het af met een doek en laat het 30 a 60 minuten op een lauwwarme plek rijzen. Rol het uit, bekleed er de beboterde vorm mee en laat de vorm nog eens afgedekt staan, zodat het deeg kan narijzen. Prik tijdens dit proces gaatjes in de bodem, zodat het deeg daat niet te sterk omhoog komt.
Ontpit ondertussen de kwetsen en snijd ze in vier partjes. Leg die vervolgens met het velletje omlaag in een cirkel in de vorm en deponeer de volgende cirkel partjes daar dakpansgewijs overheen, tot de hele bodem is afgedekt.

Bereidingswijze

Strooi er nu naar smaak suiker gemengd met wat kaneelpoeder over, of doe dit als de vlaai bijna gaar is.
Schuif de vlaai circa 20 minuten in een tot 200 ?C voorverwarmde oven.

Serveertip

Half stijfgeslagen slagroom en/of een lepeltje pruimencompote zijn lekkere extra's bij een vlaaipunt.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van debvti
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top