1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. aardbeienparfait

aardbeienparfait

  • , Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 23-01-2001

Ingrediënten 4 personen


300g aarbeien
3 el bruine suiker
1 el witte suiker
1 tl vanillesuiker
2 dl yoghurt
100 g mascarpone
geraspte schil van 0,5 sinaasappel
en verder
4 kleine takjes munt



Aardbeienparfait is een nagerecht en in een handomdraai klaar, smaakt lekker en ziet er mooi uit

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. De aarbeien wassen, de kroontjes verwijderen, de vruchten in vieren snijden en in een schaal goed mengen met de suiker. Ongeveer 20 min. laten staan tot de suiker is opgelost en de aardbeien sap geven. Nu en dan omscheppen.

2. In een kleine kom yoghurt, mascarpone en sinaasappelschil met elkaar vermengen.

3. Een derde van het aardbeienmengsel gelijkmatig over 4 coupes verdelen. Daarop telkens 2 el van de yoghurt-mascarponecreme doen. Herhalen met nog een laag aardbeien en yoghurt-creme.

4. Eindigen met het laatste derde deel van de aardbeien, bovenop 1 el yoghurt-mascarponecreme doen en garneren met een munttakje. Direct serveren.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mexicaantje25


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mexicaantje25
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top