Countrystyle Spareribs Met Texmex-Bbqsauce

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Reken maar dat iedereen het recept wil hebben

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 el. abrikozenjam, 1 dl. azijn, 2 dl. barbecuesaus, 100 gram bruine basterdsuiker, ? el. ketjap manis, 1 el. mosterd, 1200 gram spare ribs (krabbetjes), 6 el. TexMex-kruiden, 1 l. water, 1 tl. worchestersaus
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Breng het water met de azijn, de suiker, 3 el. TexMex-kruiden en de spareribs aan de kook. Zet het vuur laag en kook de spareribs zachtjes gaar (ca. 25 minuten). Zo nu en dan omscheppen.
Laten afkoelen in het vocht en het liefst een nachtje laten staan.
Meng de mosterd met 2 el. TexMex-kruiden, 2 el. barbecuesaus, de jam, de worchestersaus en de ketjap.
Meng de rest van de barbecuesaus met de rest van de TexMex-kruiden. Steek de barbecue aan of verwarm de grill voor.
Dep de spareribs droog en bestrijk ze met een kwastje met het mosterdsausje zodat ze er helemaal mee bedekt zijn.
Leg de spareribs op een grillrek of rooster ze op de barbecue of onder de grill rondom bruin (ca. 10 minuten). Geregeld keren. Serveer de saus erbij.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

samos avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten