Varkenshaasje Met Nashi-Peer
- Japans,
- 20-30 min.
Deze peresoort uit Japan heeft een okerkleurige, harde nogal ruwe schil. Door haar ronde vorm doet ze veeleer aan een appel dan aan een peer denken. Het vruchtvlees is sappig en stevig en smaakt een beetje zuur. Daardoor is deze peresoort uitstekend te combineren met pikante ingredienten.
Ingrediënten 4 personen
1 varkenshaasje(750gr), 3 sjalotjes, 2 Nashi-pereng, 5 el.droge Vermouth, zout, peper, currypoeder, 1/2 el.aardappelmeel, vetstof.Bereidingswijze
Braad het varkenshaasje gedurende een 10-tal minuten. Hou het warm. Bak in het braadvet de sjalotjes en laat de in partjes gesneden Nashi-peren glaceren. Giet de droge Vermouth erbij en kruid met zout,peper en 1 koffielepel currypoeder. Bind de saus eventueel met wat opgelost aardappelmeel.
Serveer met: rijst.