1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mediterrane keuken
  5. Filetrollade Met Pistache-Gehaktvulling

Filetrollade Met Pistache-Gehaktvulling

  • Mediterraan, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 23-01-2001

Ingrediënten 8 personen


50 gram boter, 25 gram dadels (gedroogde, in stukjes), 150 gram gehakt, ? tl. kaneel, snufje peper, 25 gram pistachenootjes (zonder schil), 25 gram vijgen (gedroogde, in stukjes), snufje zout, keukengaren



Een gerecht met buitenlands ingredienten

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng in een kom het gehakt, kaneel, pistachenootjes, vijgen, dadels, sjalotje, zout en peper door elkaar.
Snijd de rollade in de lengte open. Bestrijk de rollade van binnen met losgeklopt eiwit en wrijf het vlees daarna licht in met zout en peper. Leg de gehaktvulling op het vles. Bind daarna de varkensfilet dicht met garen, zodat de gehaktvulling in het midden blijft zitten. Dep het vlees aan de buitenzijde droog met keukenpapier.
VErhit de boter in een pan en bak de rollade snel rondom lichtbruin. Laat het vlees met het deksel schuin op de pan in ca. 40 minuten zachtjes gaar braden. Neem het vlees uit de pan en leg dit op een bord. Dek het vlees af met aluminiumfolie en laat de rollade ca. 10 minuten rusten voordat deze wordt aangesneden. Snijd de rollade met een vleesmes in plakken en verdeel deze over 4 borden. Lekker met couscous met gemengde groenten bestaande uit wortel, bloemkool en paprika.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van samos


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van samos
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top