1. Home
  2. Recepten
  3. Pannenkoeken
  4. Marokkaanse pannenkoeken
  5. Gevulde Marokkaanse Pannenkoekjes

Gevulde Marokkaanse Pannenkoekjes

  • Marokkaans, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 23-01-2001

Ingrediënten 4 personen


150 gr. gesmolten boter
50 gr. bloem
300 ml. lauw water
zout
50 gr. gehakte noten,w.o.walnoten
honing
boter(om te bakken)


Verder heb je nodig


Koekenpan, hakmolen voor noten, deegroller


Zoet nagerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng de bloem, boter en water door elkaar en kneed het tot een bal . Laat het deeg even rusten (15 min.)Verdeel het deeg in stukken (per persoon 4) en rol ze uit. Gebruik hierbij de gesmolten boter, wrijf deze met de handpalmen over de deeglapjes. Leg de gehakte noten in het midden van de lapjes en giet hier wat honing overheen. Vouw de lapjes dicht als een envelop en besprenkel ze weer met de gesmolten boter.
Verhit de koekenpan en bak met een ruime hoeveelheid boter, de pakketjes tot ze goudbruin en krokant zijn. Niet te snel bakken, de binnenkant moet ook gaar worden

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Heerlijk nagerecht



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hanzwiers54


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hanzwiers54
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top