1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Aardappelsoep
  5. Aardappelsoep

Aardappelsoep

Door: ehouba

  • Nederlands, Soep
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 23-01-2001

Ingrediënten


Aardappelen,
Winterwortelen,
Bleekselderij,
Boter,
Schenkel,
Slagersrookworst,
Uien,
Slagroom,
Stokbrood.


Verder heb je nodig


Stamper


Maaltijdsoep. Een van de gerechten waar mijn vader het kookrecht op had (zie ook "spaghetti a la Houba"). Het werd niet zo vaak gemaakt, maar als het op tafel kwam was het altijd een feest.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Gebruik gelijke hoeveelheden aardappelen, wortelen, bleekselderij en uien.
Trek in 2-3 uur een bouillon van de schenkel, de slagersrookworst en de gesneden uien.
Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Schrap de wortelen en snij ze in blokjes. Snij de bleekselderij in plakjes. Smelt een ruime hoeveelheid boter in een pan (niet bruin laten worden!) en voeg hier de gesneden groenten aan toe. Roer goed, zodat er een laagje boter om de groenten heen zit en smoor de groenten met een klein beetje water op een laag vuur langzaam gaar onder regelmatig roeren.
Als de bouillon gaar is haal dan het vlees er uit en snij dat in stukjes (bot weggooien). Het vlees dan weer terug in de bouillon en daarbij de gesmoorde groenten. Dit alles stampen en nog ongeveer 2 uur laten doorkoken. Breng de soep op smaak met zout en peper.
De soep laten afkoelen en nog een dag laten staan, zodat alle smaken op elkaar kunnen inwerken.

Bereidingswijze

Breng de soep weer aan de kook.
Serveren met warm stokbrood en een kannetje slagroom, waarvan ieder naar behoefte kan pakken.

Serveertip

Erg lekker is het om voordat het brood in de oven gaat om te verwarmen, inkepingen in het stokbrood te maken en dit met boter te besmeren en er een wat rauwe ui tussen te doen. Dit geeft wat extra smaak aan het brood.



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ehouba
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top