Hemelse modder

  • Nederlands, Nagerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 23-01-2001

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
100 g pure chcolade
1 lepel water
30 g boter of margarine
20 g suiker
2 eieren
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
steelpan
kookpan

Voorbereiding

Breek de chocolade in een steelpannetje en plaats dit in een pan met kokend water. laat de chocolade met de lepel water aldus smelten.
Roer de boter met de suiker tot room.
Voeg een voor een de eidooiers toe.
Klop de eiwitten onder toevoeging van een mespunt zout, zeer stijf.
Roer de weke chocolade door het botermengsel.
Leg dit mengsel op de stijve eiwitten en schep dit tezamen luchtig door elkaar.

Serveertip

Schep het in glazen bakjes of platte coupes.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten