1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Hachee
  6. Hachee

Hachee

Door: resia

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 23-01-2001

Ingrediënten 4 personen


300 g winterpeen
10 sjalotten
3 teentjes knoflook
6 takjes peterselie
5 eetlepels olijfolie
600 g Hachee vllees [met hacheekruiden en laurier]
3 takjes tijm
3 dl rode Huiswijn



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak de winterpeen schoon en snijd hem in stukken. Pel de sjalotten en halveer ze. pel de knoflook.
Was de peterselie, bewaar de stelen en hak de rest grof.

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie in een braadpan en bak het hacheevlees in ca. 4 minuten aan.
Voeg aan het hacheevlees de hacheekruiden, laurier, winterpeen, sjalot, tijmblaadjes, stelen van de peterselie en de wijn toe. laat het vlees afgedekt op een laag vuur in ca. 3 uur gaar stoven. Schep het regelmatig om.

Serveertip

Garneer met de gehakte peterselie.

Tip:
Bindt de saus eventueel met beurre manie [is een mengsel van gelijke delen bloem en boter, met kleine hoeveelheden toevoegen tot de juiste dikte]
Tip:
Voeg de laatste 10 minuten stooftijd ca. 200 g gedroogde appeltjes toe.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van resia
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top