1. Home
  2. Recepten
  3. Fondue Bourguignon

Fondue Bourguignon

Door: paula_bijl

  •  ,
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 22-01-2001

Ingrediënten 4 personen


Vlees: reken per pesoon op ca. 250 gr.
Geschikte vleessoorten zijn:Hamlapjes, varkenshaas, varkensschnizel, fricandeau, runderbiefstuk, rosbief, kalfslapjes, kalfsoester, kalfshaas,kalfsschnitzel, lamsfilet, alle soorten gehakt,kipfilet en kalkoenfilet.
Paprika
champignons
stokbrood, reken per pesoon op een half brood.
Gemengde salade eventueel aangevuld met tomaten, komkommer, uien enz.
3 a 4 sausjes: knoflook, bearnaise, whisky, chili.
Patat
kruidenboter
Zonnebloem of maisolie.


Verder heb je nodig


Fonduepan.
Fonduevorken en eventueel Fondueborden.


Deze traditionele vleesfondue is nog altijd een bijzonder manier van tafelen.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd het vlees in blokjes van ca. 1 1/2 cm. dik
Gehakt in balletjes en even voorkoken om spetteren te voorkomen.
Verdeel het vlees in schaaltjes naast de fondueborden.
Halveer de paprika's verwijder de zaadstrengen, snijd deze in stukjes en zet deze tenzamen met de champignons op tafel.
Snijd het stokbrood in sneetjes en leg ze in een leuke mand.
Doe de salade met de tomaten, komkommer, gesneden ui enz. in een kom en maak deze aan naar eigen smaak.
Doe de diverse sausjes an de kruidenboter in kommetjes en zet deze op tafel.
Giet de olie in de fonduepan en zet deze aan.
Bak de patat pas tegen de tijd dat de olie van de fonduepan goed heet is.
De olie is op goede temperatuur om in te fonduen als de olie gaat bruisen als u er een stukje brood ingooit.

Bereidingswijze

Nodig uw gasten uit om aan tafel te komen en een heerlijke lange avond kan beginnnen!

Serveertip

Eet smakelijk!!!



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van paula_bijl
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top