New York Style Cheesecake
- Amerikaans, Banket
- 60-120 min.
- Geplaatst op 22-01-2001
Deze Amerikaanse Cheesecake kun je vantevoren maken en tot gebruik in koelkast bewaren.
Ingrediënten 6 personen
150 gram koekkruimels (b.v. van Bastonjekoek) 75 gram gesmolten boter
570 gram creamcheese (Monchou of Philidelphia)
170 gram suiker
20 gram bloem
75 gram zure room
3 eieren
1 vanillestokje (of 1 zakje vanillesuiker)
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 703,84 kcal |
Koolhydraten | 50,39 g |
Eiwitten | 13,28 g |
Vetten | 49,80 g |
Bereidingswijze
Meng de kruimels met de gesmolten boter en druk dit stevig aan op de bodem van een ingevette springvorm van 24 cm doorsnede.
Roer de creamcheese goed glad met de suiker.
Voeg bloem, zure room, ei en vanille (vanillestokje opensnijden en het merg met de punt van het mes eruit schrapen) en meng alles tot een gladde massa.
Giet deze massa in de springvorm en strijk de bovenkant glad.
Bak de cheesecake 60 minuten in een voorverwarmde oven bij 130?C. Niet hoger want dan krijg je scheuren in de cake.
Laat de cheesecake goed afkoelen na het bakken.
De cake is 1 week in de koelkast te bewaren en is de dag na het bakken nog lekkerder.
Serveertip
Bestrijk de cake met kersenvlaaivulling of plakjes kiwi.
Laatste reacties
Hij was echt lekker, boven mijn eigen verwachtingen. De bastognekoeken smaak vonden wij iets te overweldigend en het was iets te weinig. De volgende keer pak ik een heel pakje koekjes. Voor de eerste keer was deze helemaal top.
Ik heb een flesje vanille extract, hoeveel moet je daarvan gebruiken?
hij is HEERLIJK! Heb wel iets meer Bastognekoeken gebruikt maar dat is vooral ook omdat mijn springvorm iets groter is.
Ik heb altijd geleerd dat je zure room koud gebruikt en creme fraiche warm. Waarom dan toch in dit recept zure room?
Ik maak hem vandaag ook voor kerst! makkelijk recept en echt superlekker! Mijn dank is groot :)
Het recept staat er al erg lang op zie ik en leuk misschien om te horen na de positieve reacties dat deze op dit moment in mijn oven staat, dus ben benieuwd. Als ie lekker is ga ik em ook maken als toetje voor de kerst! :-) Dank je wel alvast!
Vandaag de cheesecake gemaakt. Was errug lekker! Heb alleen half monchou/half volle kwark gebruikt. Hierdoor was hij erg luchtig maar wel stevig. Alleen de bodem vond ik met bastonje een beetje overheersen, ik probeer de volgende keer zandtaartdeeg. Bedankt voor je recept! Mona
heb hem vandaag gemaakt en smaakt heerlijk zeker voor herhaling vatbaar bedankt
Beste Petra, jemoet de cheesecake niet op 180 graden maken, dan wordt hij droog. Ik doe heb ook 1,5 uur in de over 125 graden zelfs. Ik gebruik 500 gram mascarpone en 200 ml zure room, ik doe er 1 extra ei in en gebruik 30 gram bloem. Iedereen vraagt er altijd naar op verjaardagen. Heb je nog vragen; laat ze maar weten. Groetjes, Annemarie
Jammer genoeg geen reactie op mijn vraag gekregen. De taart dus 1 1/2 uur gebakken met laatste half uur 180 graden. Inderdaad wat kleine scheurtjes die al snel verdwenen bij het afkoelen. Taart was lekker maar niet bijzonder vond ik. Groet, Petra