1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Taart
  5. Cheesecake
  6. New York Style Cheesecake

New York Style Cheesecake

  • Amerikaans, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 22-01-2001

Ingrediënten 6 personen


 150 gram koekkruimels (b.v. van Bastonjekoek)
 75 gram gesmolten boter
 570 gram creamcheese (Monchou of Philidelphia)
 170 gram suiker
 20 gram bloem
 75 gram zure room
 3 eieren
 1 vanillestokje (of 1 zakje vanillesuiker)


Add to JUMBO shopping list


New York Style Cheesecake
New York Style Cheesecake

Deze Amerikaanse Cheesecake kun je vantevoren maken en tot gebruik in koelkast bewaren.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng de kruimels met de gesmolten boter en druk dit stevig aan op de bodem van een ingevette springvorm van 24 cm doorsnede.
Roer de creamcheese goed glad met de suiker.
Voeg bloem, zure room, ei en vanille (vanillestokje opensnijden en het merg met de punt van het mes eruit schrapen) en meng alles tot een gladde massa.
Giet deze massa in de springvorm en strijk de bovenkant glad.
Bak de cheesecake 60 minuten in een voorverwarmde oven bij 130?C. Niet hoger want dan krijg je scheuren in de cake.
Laat de cheesecake goed afkoelen na het bakken.

De cake is 1 week in de koelkast te bewaren en is de dag na het bakken nog lekkerder.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Bestrijk de cake met kersenvlaaivulling of plakjes kiwi.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van shell_seeker


Reacties (18)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van shell_seeker
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top