1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Duitse keuken
  5. Schnitzel
  6. Wiener schnitzel

Wiener schnitzel

Door: resia

  • Duits, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 22-01-2001

Ingrediënten 4 personen


4 platgeslagen varkens of kalfsschnitzels
peper en zout
100 g bloem
2 eieren
100 g paneermeel
100 ml Blue Band Culinesse
1 citroen


Verder heb je nodig


3 borden


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Wrijf de schnitzels in met peper en zout. stooi in een diep bord bloem, in een tweede bord de eieren met wat water los kloppen en in een derde bord het paneermeel. Haal de schnitzels eerst door de bloem, vervolgens door het ei en tenslotte door het paneermeel, zodat een mooie panade ontstaat..
Bak het vlees in de hete Culinesse op een matig vuur in ca. 15 minuten aan weerszijde gaar en krokant bruin.

Serveertip

Heerlijk met rijst en gestoofde paprika`s. Voor een extra tintje serveert u de wiener schnitzels met een schijfje citroen.
Ook natuurlijk lekker met aardappeltjes.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van resia
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top