Turlu

  • Turks, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 21-01-2001

Turkse groenteschotel

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 ui in ringen

1 theekop olijfolie

250 gram witte bonen, een nachte geweekt

2 kleine aardappelen, geschild en in plakjes

1 middelgrote knolselderij, geschild en in plakken

1 flinke wortela. geschrapte en in schijfjes

5 gehakte voorjaarsuitjes

2-4 of meer teentjes knoflook

zout en zwarte peper

1 theelepel Poedersuiker

3 eetlepels gijngehakte peterselie

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Fruit de ui in ee grote pan inde helft van de olie zacht en goudgeel

Voeg de uitgelekte bonen toe en plm 6 dl water, maar geen zout

Breng dit aan de kook en laat het 1 tot 2 uur zachtjes pruttelen, tot de witte bonen gaar zijn

Voeg de resterende groenten toe en de knoflook toe en zo nodig nog wat water. Laten p tot alle groenten gaar zijn.

Op smaak brengen met zout en peper, voeg de suiker en de resterende olie toe en laat nog 10 minuten koken.

Serveertip

Warm opdienen met gehakte peterselie.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten