1. Home
  2. Recepten
  3. slagroomtruffels

slagroomtruffels

Door: cowi

  •  , Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 21-01-2001

Ingrediënten


1 bekertje slagroom,2 royale eetlepels slagroom,ca 200 gr.pure chocolade,cacaopoeder


Verder heb je nodig


Een kom om de chocolade in te smelten.
Een platte plaat bekleed met bakpapier.
een vork met scherpe punten.
Spuitzak met glad spuitmondje.


Een verwennerij

Ontdek meer:

Voorbereiding

Klop de slagroom goed stijf met de suiker.
Spuit op het bakpapier bolletjes of ovaaltjes van de slagroom.
Zet de plaat in de vriezer en laat de slagroom goed bevriezen.

Bereidingswijze

Smelt voor u de slagroombolletjes uit de vriezer haalt de chocolade au-bain-marie.
Als de chocolade mooi glad is laat u de slagroombolletjes met de vork even onder in de chocolade gaan.
Er vormt zich een mooi laagje om de slagroom en haal ze ook daarna direct door de cacaopoeder omdat de chocolade snel aanhard vanwege het feit dat ze bevroren zijn.
Daarna wel even goed laten ontdooien voordat ze gegeten kunnen worden.
Blijft er nog wat over,bewaren in de koelkast maar niet langer dan een aantal dagen.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cowi
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top