1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. roodbaars op zijn italiaans

roodbaars op zijn italiaans

Door: sturms

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 21-01-2001

Ingrediënten 4 personen


Roodbaars, bloem (met daardoor peper en zout)
saus: wortel, ui en spek, tomatenpuree, bloem, water, suiker, kruiden naar eigen smaak,
pommes duchesse: dubbele aantal aardappels als normaal, 2 eidooiers, 30 gr boter, peper, zout,
Dugele: 2 bakjes champignons, 5 sjalotten, 4 geconcasseerde tomaten(vierkant gesneden), halve fles witte wijn


Verder heb je nodig


Spuitzak, oven


Lekkere vissoort met tomatensaus, pommes duchesse en een dugele (ingekookt samenstelling)

Ontdek meer:

Voorbereiding

Aardappels koken, gaar, afgieten, even vewarmen, in pureeknijper, eidooier, pezo, en boter erbij, goed mengen, en rozetjes van spuiten,

Bereidingswijze

Saus: wortel, ui, spek sueren, bebloemen, tomatenpuree erbij, water erbij, zachtjes laten koken, suiker erbij en afsmaken.
Vis graat verwijderen, in drie plooien,
champignon en sjalotten fijnsnijden sueren, tomaat erbij en witte wijn en inkoken.
boter in pan, vis door bloem en bruin bakken, op schotel, vis en duchesse op 200~graden hete lucht verwarmen, saus passeren, dugele laten koken

Serveertip

Op groot rond bord, dugele onderaan, daarop vis, daarboven twee rozetjes duchesse, en over de vis de tomatensaus,
afgarneren met gehakte bieslook en peterselie



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sturms
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top