Afrikaanse kip

  • Afrikaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 20-01-2001

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
75 g blanke amandelen
400 g kipfilet
1 rode ui
2 eetlepels zonnebloemolie
? theelepel kaneel
1 theelepel komijn
150 g tutti frutti
1 eetlepel vloeibare honing
zout, peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
wok

Voorbereiding

Rooster d amandelen in een wok goudbruin.
Schep de amandelen uit de wok.
Snijd de kipfilet in grove stukken.
Pel de ui en snijd hem in stukken
Verhit de zonnebloemolie in de wok en roerbak
de kip met de ui. kaneel en de komijn ca. 5 minuten. Neem de kip uit de wok.
Laat de tutti frutti in het bakvet met 1 dl water ca. 10 minuten op een matig vuur wellen.
Voeg de laatste 2 minuten de honing toe en daarna de kip. Verwarm het gerecht goed door.
Breng op smaak met zout en peper.

Serveertip

Bestrooi de Afrikaanse kip met de amandelen.

Laatste reacties

ilonagiesen avatar
ilonagiesen 24-05-2014

Een makkelijk en snel recept. Erg lekker, maar ik mis ook groente hierbij. Er zou bijv. courgette en/of wortel bij kunnen. Lekker met couscous, maar dan mis ik ook eigenlijk wel saus erbij.

iejoor5 avatar
iejoor5 25-09-2008

? theelepel kaneel? Beetje weinig groenten, courgette erbij. Verder met couscous gegeten. Denk dat rijst ook lekker is. Verder was het een makkelijk en lekker recept

axelerator avatar
axelerator 01-07-2002

Ik vind het gewoon lekker

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten