1. Home
  2. Recepten
  3. Tussengerecht
  4. Internationale keuken
  5. Zalm
  6. Pastei Van Zalm En Langoustines

Pastei Van Zalm En Langoustines

  • Internationaal, Tussengerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 19-01-2001

Ingrediënten 4 personen


8 rauwe langoustines,
300 g gerookte zalm (in sneden),
5 cl olijfolie,
50 g gesnipperde sjalot,
1 geparst knoflookteentje,
50 g wortel in blokjes,
50 g knolselderij in blokjes,
50 g doperwtjes,
50 g sperzieboontjes in stukjes,
1 eidooier,
20 g malse boter,
peper en zout,

voor het deeg:250 g bloem,
150 g malse boter,
1 ei, zout,

Voor de saus: 4 eieren,
2,5 dl mosselsap,
100 g malse boter,
kerriepoeder,
peper en zout,

Voor de garnituur: 1 bosje verse koriander,
bieslook



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Laat de boter voor het deeg smelten en voeg het zout, de bloem en het ei aan toe. Rol het deeg tot een bal en zet het dan afgedekt 1 uur in de koelkast. En zet een ketel op met water om de groenten in te koken. Varm de oven voor op 220?C

Bereidingswijze

Pel de langoustinesstaartjes, bak ze kort in olijfolie en kruid ze. Snij de zalm in stukjes. Kook de groentjes dan gedurende 2 minuten, laat ze uitlekken en stoof ze in boter met de sjalot en de knoflook en kruid. Rol het deeg uit, snijd er 4 rondjes uit van 18 cm diameter, bestrijk ze met wat eidooier, leg er stukjes zalm, 2 langoustinestaarten, en 1/4 van de groenten op, maar blijf 2 cm van de rand verwijdert. Vouw het deeg toe, druk de randen goed aan en strijk de bovenkant weer in met wat eidooier. Bak deze dan in de oven gedurende 5 minuten op 220?c en daarna 20 minuten op, 160?C. Klop de eidooiers en het mosselsap tot een schuimige massa op een warmwaterbad. Voeg er de boter in klontjes, de kerriepoeder, wat peper en wat zout aan toe. Versier dan elke pastei met een kort gekookte langoustinekop met scharen, de koriander en de bieslook. Giet de saus er mooi rond.

Serveertip

Serveer met gebakken appelknikkers



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van witte_kop


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van witte_kop
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top