taramosalata

  • Grieks, Saus/dressing
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 18-01-2001

Roze viskuit puree

Deel dit recept

Ingrediënten
Er zijn 2 bereidingsmogelijkheden voor het maken van taramosalata.

1) 2 gekookte aardappelen (niet al te gaar),
125 gr. tarama (viskuit),
1 kop olijfolie,
sap van 1,5 citroen,
2 el azijn,
2 el water,
1 kleine geschaafde ui (naar keus, ui is niet noodzakelijk).


2) 3 (dikke) sneden (OUD!) WITbrood, zonder korst,
3/4 kop water,
125 gr. tarama,
1 kop olijfolie,
sap van 1,5 citroen.

Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 3133,90 kcal
Koolhydraten 84,34 g
Eiwitten 12,58 g
Vetten 301,54 g
Benodigdheden
Voor taramosalata 1: Electrische mixer, kan eventueel ook met de garde


Voor taramoalata 2: Blender

Voorbereiding

Voor menu 1) Aardappelen koken en ui raspen.

Voor menu 2) brood weken in water.

Bereidingswijze

Methode 1) Doe de tarama samen met de gekookte, afgekoelde aardappelen in de MIXER en mix op middelgrote snelheid tot een luchtige puree. Voeg geleidelijk aan met een dun straaltje de olijfolie toe (zeer belangrijk giet je hup de hele kop erin dan pakt het niet!) op dezelfde manier voeg je ook de azijn, het citroensap en het water toe en blijf mixen tot het een luchtig geheel is, dan de geraspte ui toevoegen.


Methode 2) Doe in een BLENDER de geweekte (niet te waterige) stukken WITbrood, 3/4 kop water, 125 gr tarama, sap van 1,5 citroen, mix en voeg nu al mixend geleidelijk de olijfolie toe, blendeer het tot een gladde massa. Is de puree te waterig, blijf (ongeweekt) witbrood (zonder korst) met kleine beetjes toevoegen tot de gewenste dikte is verkregen)

Serveertip

Dit wordt als bijgerecht gegeten bij : skordalia en bakaliaros (kabeljauw), allerlei soorten gebakken vis en bij peulvruchten soepen of gerechten b.v. fassolada, (witte bonensoep), gigantes, (grote witte bonen die meestal als salade worden gegeten) en fakes (linzensoep)

Laatste reacties

theetje62 avatar
theetje62 07-10-2019

Vaak in Griekenland gegeten. Heerljk. Maar waar kun je de viskuit halen?

Capellenaartje avatar
Capellenaartje 03-03-2013

Lekker Diny. Ga het maken zodra ik weet hoe ik aan kabeljauwkuit moet komen. Heb het in mijn Griekse kookboek bewaard.

adeline_a avatar
adeline_a 16-03-2001

Heerlijk Diny, ik ben hier gek op. Heb snel het recept bij mijn favorieten geplaatst. Handig om bij de hand te hebben. Groetjes van An

delisa avatar
delisa 22-01-2001

Hmm Diny eindelijk een authentiek recept. Spoed mij zaterdag naar de Griekse marktkramer. Staat natuurlijk al favoriet

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten