1. Home
  2. Recepten
  3. Multi-culturele keuken
  4. bulgur pilaf uit de romertopf

bulgur pilaf uit de romertopf

  • Multi-cultureel, Ovenschotel
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 18-01-2001

Ingrediënten 4 personen


200 gr. bulgur*1 el. korianderpoeder*7.5 dl. groentebouillon*2 grote tomaten zonder zaadjes in blokjes*2 middelgrote courgettes grof geraspt*4 el. sultanarozijnen*2 el. verse gehakte munt*2 el.gehakte verse peterselie*2 el. vers gehakte koriander*4 el. vers citroensap*1 el. olijfolie*zout en vers gemalen zwarte peper*3 el. geroosterde pijnboompitjes*1 kleine citroen in partjes*


Verder heb je nodig


Romertopf, oven


Bulgur heeft een nootachtige smaak, is heerlijk met hummus en pitabrood of een pittige stoofschotel

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Week de romertopf 15 minuten in water*doe de bulgur in de pot*schep er het korianderpoeder
en de bouillon doorheen*leg het deksel op de pot en zet in een koude oven*stel de oven in op 230 graden en laat 45 minuten koken, tot de bulgur gaar is*schep af en toe om*

Bereidingswijze

Schep de tomaten,courgettes en rozijnen door*leg deksel er weer op en laat nog 20 min. koken*neem de pot uit de oven en laat
10 min. staan*schep dan de kruiden, het citroensap en de olie door de bulgur en breng op smaak met zout en peper*strooi er de pijnboom pitjes over*garneer met verse kruiden en partjes citroen*

Serveertip

Eet smakelijk!!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van simone3


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van simone3
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top