1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Scampi'S Op Duivelse Wijze

Scampi'S Op Duivelse Wijze

Door: lionelvanhoorickx

  • Belgisch, Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 18-01-2001

Ingrediënten 4 personen


24 scampi's formaat 16/20 -** 1/2 kleine ajuin fijn gesneden. -** 1 teentje knoflook (of meer volgens smaak) geperst of gehakt. -** 1 koffielepel sambal. -** 1 glas witte droge wijn. -** 2 tomaten gepeld zonder pitten en in blokjes gesneden. -** 20cl tomatensap. -** gehakte peterselie. -**gehakte basilicum. -**zout ev peper, olijfolie, maizena, snuifje provencaalse kruiden.



Dit voorgerecht was een favoriet in mijn restaurant.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Scampi's pellen, overlangs de rug insnijden en darmkanaal uithalen. -**Tomaten pellen, doormidden snijden, graantjes uitduwen en in dobbelsteentjes snijden. -**1 soeplepel peterselie hakken. -**1 soeplepel verse basilicum hakken.

Bereidingswijze

Olijfolie opwarmen in de wok. -**Scampi's rap laten opstijven in de hete olie, ongev. 1 minuutje. -** Uithalen en opzij zetten. -**In de olie, de gehakte ajuin lichtjes stoven ( niet bruinen!) gehakte look, sambal en provencaalse kruiden bijvoegen. -** Blussen met witte wijn, tomatensap bijvoegen. -**Lichtjes laten uitkoken. -** tomaatdobbelsteentjes en de scampi's er terug bijvoegen, alles samen laten stoven gedurende 1 minuutje. -**De Basilicum bijvoegen, op smaak brengen met zout en ev. peper. -**Indien de saus te licht is, ze binden met wat maizena of bindmiddel. -**
Afwerken met peterselie.

Serveertip

Opdienen op warm bord met stokbrood en ev. een beetje rijst.
Tuinkers op de rand van het bord vormt een mooi kontrast met de rode kleur van de scampi's. De saus moet tamelijk heet zijn.
Drink daarbij, ofwel water ofwel een goed glaasje Muscadet of een andere droge witte wijn



Reacties (7)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lionelvanhoorickx
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top