1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Gegratineerde venkel met Parmezaan en Mozzarella

Gegratineerde venkel met Parmezaan en Mozzarella

  • Italiaans, Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 18-01-2001

Ingrediënten 4 personen


1 bolletje mozzarella - 50 gr Parmezaanse kaas - 1 dl slagroom - 1 el boter - 4 knollen venkel - nootmuskaat - zout.


Verder heb je nodig


Een vergiet en een lage ovenschaal.


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200? C. Maak de venkel schoon en snijd de knollen in vieren. Kook ze in wat water en zout in circa 10 minuten beetgaar. Laat ze uitlekken in een vergiet.

Bereidingswijze

Vet een lage ovenschaal in met de boter. Leg de venkel er naast elkaar in. Snijd de mozzarella in plakjes en leg deze op de venkel. Schenk de room erover. Strooi er wat nootmuskaat en de Parmezaanse kaas erover. Leg hier en daar nog een klein klontje boter. Bak de schotel in de oven in circa 15 tot 20 minuten goudbruin en gaar.

Serveertip

Serveer meteen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bollekentwee


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bollekentwee
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top