1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Mousse Van Oesterzwammen

Mousse Van Oesterzwammen

Door: fridaberk

  • Nederlands, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 18-01-2001

Ingrediënten 12 personen


2 blaadjes witte gelatine - 350 gr. oesterzwammen - 3/4 dl melk - 2 jeneverbessen - 1 laarierblad - peper - zout - 1/2 tl gedroogde tijm - 1/2 bekertje (ca. 60 ml) zure room - paar druppels citroensap.
Voor de salade: 4 struikjes witlof - 25 gr. waterkers - 5 gr. boter.
Voor de granering: 4 cherrytomaatjes.



Mousse van oesterzwammen met witlof en waterkers.Voor- of buffetgerecht voor 4-8 personen. Alla Fried voor Piet.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Week de gelatine in ruim water. Maak de oesterzwammen schoon, houd 4 mooie exemplaren achter en kook de overige 10 minuten in de melk met de gekneusde jeneverbessen en het laurierblad. Verwijder de jeneverbessen en het larierblad en pureer de massa in de keukenmachine fijn. knijp de blaadjes gelatine goed uit en los deze op in de 2 eetl. kokendheet water. Voeg dit mengsel toe aan de puree. Breng de puree op smaak met peper, zout en tijm. Klop de zure room los met het citroensap en meng dit door de oesterzwammenpuree.

Bereidingswijze

Laat de massa opstijven in de koelkast. Maak de blaadjes van de witlof voorzichtig los en leg op elk bordje wat blaadjes waterkers. Bak de 4 achtergehouden oesterzwammen even goed aan in de hete boter en leg deze op de salade. Besprenkel de salade met een fijne vinaigrette of dressing. Maak met 2 lepels quenelles (ovaaltjes) van de oesterzwammousse en leg op elk bordje quenelles.

Serveertip

Garneer met de cherrytomaatjes.Variatie:
Serveer de mousse op toast(-jes), zonder de salade.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van fridaberk
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top