Mensen, mensen. Koop dit toch niet bij de Chinees! Tien keer lekkerder zelfgemaakt.
Het varkensvlees in stukjes iets groter dan een dobbelsteen snijden. Inwrijven met zout en peper en de 2 uitgeperste knoflookteentjes samen met het ei erdoor mengen. Dit geheel blijven mengen en bestrooien met maizena tot het een vrij stevige plakkerige toestand wordt (met de handen mengen is het makkelijkst). In een braadpan het vlees in ongeveer 3 porties lichtbruin bakken in voldoende olie. Het gebakken vlees even opzij leggen.
De augurken in plakjes, de winterwortel fijn-en de ui grofsnijden.
In de overgebleven olie (eventueel iets wegdoen als het teveel is) de ui en de winterwortel kort fruiten. De tomatenketchup, azijn en suiker toevoegen en de vleesballetjes erbij. Verder de augurkschijfjes, de ananas en de mandarijntjes toevoegen met wat van het sap, omdat de maizena voor wat binding zorgt. Alles goed doorwarmen en naar smaak fijngesneden gember met wat gembersiroop toevoegen.
Serveren met rijst.