1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Chinese keuken
  5. Koe Lo Yuk

Koe Lo Yuk

  • Chinees, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 17-01-2001

Ingrediënten 4 personen


1 pond fricandeau of magere varkenslappen,
1 klein blikje ananasstukjes,
1 klein blikje mandarijntjes,
0,5 potje augurken,
0,25 winterwortel,
1 ui,
2 teentjes knoflook,
1 ei,
maizena,
3 el tomatenketchup,
2 el azijn,
1 el suiker,
gember op siroop,
olie.



Mensen, mensen. Koop dit toch niet bij de Chinees! Tien keer lekkerder zelfgemaakt.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Het varkensvlees in stukjes iets groter dan een dobbelsteen snijden. Inwrijven met zout en peper en de 2 uitgeperste knoflookteentjes samen met het ei erdoor mengen. Dit geheel blijven mengen en bestrooien met maizena tot het een vrij stevige plakkerige toestand wordt (met de handen mengen is het makkelijkst). In een braadpan het vlees in ongeveer 3 porties lichtbruin bakken in voldoende olie. Het gebakken vlees even opzij leggen.
De augurken in plakjes, de winterwortel fijn-en de ui grofsnijden.

Bereidingswijze

In de overgebleven olie (eventueel iets wegdoen als het teveel is) de ui en de winterwortel kort fruiten. De tomatenketchup, azijn en suiker toevoegen en de vleesballetjes erbij. Verder de augurkschijfjes, de ananas en de mandarijntjes toevoegen met wat van het sap, omdat de maizena voor wat binding zorgt. Alles goed doorwarmen en naar smaak fijngesneden gember met wat gembersiroop toevoegen.

Serveertip

Serveren met rijst.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ehouba


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ehouba
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top