Koe Lo Yuk

  • Chinees, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 17-01-2001

Mensen, mensen. Koop dit toch niet bij de Chinees! Tien keer lekkerder zelfgemaakt.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 pond fricandeau of magere varkenslappen,
1 klein blikje ananasstukjes,
1 klein blikje mandarijntjes,
0,5 potje augurken,
0,25 winterwortel,
1 ui,
2 teentjes knoflook,
1 ei,
maizena,
3 el tomatenketchup,
2 el azijn,
1 el suiker,
gember op siroop,
olie.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Het varkensvlees in stukjes iets groter dan een dobbelsteen snijden. Inwrijven met zout en peper en de 2 uitgeperste knoflookteentjes samen met het ei erdoor mengen. Dit geheel blijven mengen en bestrooien met maizena tot het een vrij stevige plakkerige toestand wordt (met de handen mengen is het makkelijkst). In een braadpan het vlees in ongeveer 3 porties lichtbruin bakken in voldoende olie. Het gebakken vlees even opzij leggen.
De augurken in plakjes, de winterwortel fijn-en de ui grofsnijden.

Bereidingswijze

In de overgebleven olie (eventueel iets wegdoen als het teveel is) de ui en de winterwortel kort fruiten. De tomatenketchup, azijn en suiker toevoegen en de vleesballetjes erbij. Verder de augurkschijfjes, de ananas en de mandarijntjes toevoegen met wat van het sap, omdat de maizena voor wat binding zorgt. Alles goed doorwarmen en naar smaak fijngesneden gember met wat gembersiroop toevoegen.

Serveertip

Serveren met rijst.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten