1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Albondigas

Albondigas

Door: samos

  • Spaans, Borrelhapje
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 17-01-2001

Ingrediënten 6 personen


250 gram mager varkensgehakt, 6 el. fijngehakte peterselie, 2 teentjes knoflook, fijngehakt, 1 sjalotje, fijngehakt, 3 el. verse broodkruimels, 2 eieren, losgeklopt, zout, versgemalen peper, 2 el. bloem, plantaardige olie



Gehaktballetjes: te gebruiken als tapas

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng het gehakt, de peterselie, de knoflook, het sjalotje, de broodkruimels en de helft van de losgeklopte eieren goed door elkaar en voeg wat zout en peper toe. Draai ca. 20 balletjes van het gehaktmengsel en wentel ze door de bloem. Wentel de gehaktballetjes door de rest van de losgeklopte eieren en bak ze rondom bruin in de hete olie. Zet het vuur iets lager, bak de gehaktballetjes gaar en laat ze goed uitlekken. Dien de albondigas warm of koud op met knoflookmayonaise.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van samos
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top