1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Mejillones A La Vinagreta

Mejillones A La Vinagreta

Door: samos

  • Spaans, Borrelhapje
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 17-01-2001

Ingrediënten 6 personen


1? dl. olijfolie, 3 el. rode wijnazijn, 1 tl. kappertjes, 1 el. fijngehakte ui, 1 el. paprika-zoetzuur, 2 el. fijngehakte peterselie, zout, versgemalen peper, 1 zak mosselen, 1 schijfje citroen



Gemarineerde mosselen: te gebruiken als tapas

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereid eerst de marinade door de olijfolie, azijn, kappertjes, ui, paprika-zoetzuur en peterselie emet elkaar te vermengen. Breng de marinade op smaak met zout en peper. Boen de mosselen schoon, verwijder zonodig de baardresten en zet ze op met 2? dl. water en het schijfje citroen. Laat de mosselen ca. 8 minuten koken, tot de schelpen helemaal open zijn en schep ze uit het kookvocht. Laat de mosselen afkoelen, haal ze uit de schelpen en doe ze in de marinade. Dek de kom af en laat de mosselen een nacht in de koelkast. Maak de heleft van de mosselschelpen schoon, doe ze in een plastic zak en bewaar ze ook in de koelkast. Doe de mossen, vlak voor het opdienen, terug in de schelpen. Schik ze op een groot bord en schep er de marinade over.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van samos
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top