1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. pasta met witte wijn souce

pasta met witte wijn souce

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 17-01-2001

Ingrediënten 4 personen


300 gr kip, 2 dunne preitjes, 200 gr champignons, boullion blokje, creme fraiche, bloem, ketchup, 2 DL witte wijn, zout/peper, 3 theelepels Verse Italiaanse keukenkruiden (AH diepvries)en verse peterselie.



Pasta gerecht met kip, prei, champignons, creme fraiche en witte wijn

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij de prei in ringen, Snij de champignons in schijfjes.
Snij de kip in blokjes en wrijf de blokjes in met de Italiaanse kruiden, strooi een paar eetlepes bloem over de kip en wrijf de kip goed in met de bloem (de bloem bindt later de souce).

Bereidingswijze

Doe wat olie in een hapjes pan (of wok) en wacht tot de olie heet is. Bak de kip tot ze mooi licht bruin is (kip niet gaar bakken), voeg de prei en de champignons toe en kruimel een boullion blokje boven de pan. Roerbak een paar minuten tot de prei lichgroen is en de champignons donker worder. blus af met de witte wijn en roer even goed door.
Voeg de creme fraiche toe. gerecht warm maken zonder dat het hard kookt. peterselie toevoegen en op smaak brengen met zout, peper.
Voeg als laatse wat ketchup toe, dit maakt de souce wat fruitiger en kleurt hem mooi rose.
Je kan eventueel ook wat ader kaas toevoegen voor een meer pittige smaak.
Kip vervangen door gerookte ham is ook lekker, wees dan wel voorzichtig met de hoeveelheid boullion i.v.m. de zoute smaak.

Serveertip

Serveren met penne, en gemengde salade.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hhorters


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hhorters
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top