1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Stoofperen
  6. Stoofperen

Stoofperen

Door: elb

  • Nederlands, Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 17-01-2001

Ingrediënten 2 personen


500gr.stoofperen*2 dl.water*25gr.suiker*stukje pijpkaneel*1 kruidnagel*1,5eetl.azijn*2 eetl.bessesap*2 theel.aardappelmeel*



Dit recept is ouderwets lekker en wordt op de traditionele manier gekookt.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil de peren.Laat ze heel of snijd ze in de helft of in vieren.Snijd dan de klokhuizen weg.Zet ze op met de andere bestanddelen behalve de bessesap en het aardappelmeel.Kook ze zachtjes gaar[ca.1 uur]Schep de peren met een schuimspaan uit het vocht en neem het stukje pijpkaneel eruit.Doe de bessesap erin.Bind het vocht met het aangemengde aardappelmeel en giet het over de peren.Laat naar verkiezing de peren langer koken om ze zo mogelijk rood te laten worden.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van elb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top