1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Salade van tonijn en eendenlever

Salade van tonijn en eendenlever

Door: bollekentwee

  • Belgisch, Salade
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 16-01-2001

Ingrediënten 4 personen


600 gr tonijnfilet - 300 gr eendenlever - 1 el sherry-azijn - 2 el appelsap - 2 el honing - 4 el olijfolie - 2 el ciderazijn - 10 el hazelnoot-olie - 1 mespunt dijonmosterd - 1 tl balsamicoazijn - zeezout - gedroogde koriander - veldsla - peper en zout - notensla.


Verder heb je nodig


Een schaaltje, een garde, een kwastje en borden.


Ontdek meer:

Voorbereiding

Voor de notendressing de verschillende soorten azijn, de appelsap, honing, mosterd, olie, peper en zout met een garde opkloppen.

Bereidingswijze

De rauwe tonijnfilet in plakjes verdelen en deze gelijk over de borden verdelen. De tonijn met wat notendressing bestrijken. De eendenlever in gelijke plakken snijden en op de tonijn leggen. Het geheel met zeezout en wat gemalen koriander bestrooien.

Serveertip

De sla aanmaken met de dressing en in het midden van de borden leggen.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bollekentwee
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top