1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Griekse keuken
  5. geroosterde knoflookaardappelen

geroosterde knoflookaardappelen

Door: bata4_2u

  • Grieks, Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 15-01-2001

Ingrediënten 4 personen


1 kg grote geschilde aardappelen; 4 el olijfolie; 5-6 el citroensap; 2 tl gedroogde oregano; 3 teentjes fijngesneden knoflook; zout; peper


Verder heb je nodig


Braadslede of Ovenschaal, oven


Lekkere kruidige aardappelen met een verrassend fris smaakaccent, aangeraden als bijgerecht bij kwartels in druivenbladeren.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 225 gr C.

Bereidingswijze

Snijd de aardappelen in vieren of achten en leg ze in de braadslede.
Voeg de olie, citroensap, oregano, knoflook, zout en peper en ong 1 dl water toe.
Schep alles goed om.
Rooster de aardappelen ong 1 uur in het midden van de oven.
Schep de aardappelen tijdens het roosteren enkele keren om.



Deel dit recept

Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bata4_2u
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top