Ijsbergen

  • Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 15-01-2001

Heerlijk en makkelijk te maken. Moet wel even in de vriezer!!!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
*100 gram witte chocolade
*250 ml slagroom
*6 eetlepels poedersuiker
*250 ml volle yoghurt
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Breek de shocolade in stukjes en doe ze met 2 eetlepels room in een pan. Smelt de chocolade al roerende op zacht vuur. Neem de pan van het vuur. Klop de helft van de slagroom stijf en klop er 5 eetlepels poedersuiker en de yoghurt door. Roer de gesmolten chocolade er doorheen met beetjes. Deze gaat stollen waardoor er kleine stukjes in het yoghurt-roommengsel onstaan.Bekleed 4 kleine schaaltjes met folie en schep het yoghurtmengsel erin. Laat de schaaltjes met ij in de diepvriezer/vriesvak in ca. 2-3 uur bevriezen. Klop de rest van de slagroom stijf met 1 eetlepel poedersuiker. Keer de schaaltjes boven vier bordjes en laat de ijsjes op de bordjes glijden, verwijder het folie. Bestrijk de ijsjes met room en maak er mooie pieken van. Strooi er nog wat poedersuiker over. Dien de ijsbergen direkt op.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten