Gemberkoek

  • Internationaal, Banket
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 15-01-2001

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
500 gram bloem, 15 gram bakpoeder, 300 gram bruine basterdsuiker, 50 gram gemberstroop, 100 gram keukenstroop, 10 gram gemalen kaneel, snufje nootmuskaat, snufje gemalen gemberpoeder, 2 dl melk, 200 gram geconfijte gember.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Meng de droge bestanddelen met elkaar. Voeg de gemberstroop, en de keukenstroop toe en zoveel melk dat een samenhangend deeg ontstaat. Snijd de gember fijn en roer deze door het deeg. Vet de vorm in en doe het deeg er in over. Bak de koek op 160 graden gedurende 1 1/2 tot 2 uur. Controleer met een scherp voorwerp of de koek gaar is.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten