Wulken Met Bouquet

  • Borrelhapje
  • 30-60 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr wulken, 100 gr bouquet*, 50 gr wortel in blokjes, 8 peperkorrels, 1/2 blaadje laurier, 1 dl witte wijn, 3 dl visfond.

* Bouquet; prei, wortel, ui, knolselderij, peterseliestelen, evt. venkel, tijm, rozemarijn, knoflook, laurier. Van elk ingedient gelijke delen nemen.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

De wulken gedurende een nacht in koud water zetten gezouten water zetten. Hierna herhaaldelijk spoelen.

Bereidingswijze

Het bouquet, wortel en kruiden, peperkorrels en laurier in een pan kort aanzetten. De wulken toevoegen en met de witte wijn en visbouillon afblussen zodat het net onder staat. Dit gedurende 20 minuten zachtjes gaar laten koken. De wulken in het kookvocht laten afkoelen, afgieten en met bouquet serveren op ijs (schaal in schaal).

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

fajalobi avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten