Wulken Met Bouquet
- Borrelhapje
- 30-60 min.
Ingrediënten 4 personen
500 gr wulken, 100 gr bouquet*, 50 gr wortel in blokjes, 8 peperkorrels, 1/2 blaadje laurier, 1 dl witte wijn, 3 dl visfond.* Bouquet; prei, wortel, ui, knolselderij, peterseliestelen, evt. venkel, tijm, rozemarijn, knoflook, laurier. Van elk ingedient gelijke delen nemen.
Voorbereiding
De wulken gedurende een nacht in koud water zetten gezouten water zetten. Hierna herhaaldelijk spoelen.
Bereidingswijze
Het bouquet, wortel en kruiden, peperkorrels en laurier in een pan kort aanzetten. De wulken toevoegen en met de witte wijn en visbouillon afblussen zodat het net onder staat. Dit gedurende 20 minuten zachtjes gaar laten koken. De wulken in het kookvocht laten afkoelen, afgieten en met bouquet serveren op ijs (schaal in schaal).