1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Vispastei

Vispastei

Door: renate999

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 14-01-2001

Ingrediënten 4 personen


700 gram aardappelen in de schil gekookt en gepeld
125 gram boter
4? dl melk, plus extra voor de puree
1 middelgrote ui, fijngehakt
peper, zout
1 laurierblad
250 gram stevige witvisfilet, zoals kabeljauw, schelvis of poon
250 gram zalmfilet
1 teen knoflook
1? dl mayonaise
125 gram gepelde garnalen
25 gram bloem
250 gram tomaten, gepeld, ontpit en gehakt
2 eetl. vers gehakte basillicum



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pureer de aardappelen met 25 gram boter, 4 eetl. melk en zout en peper.
Breng de melk met de ui en laurier tot net tegen het kookpunt.
Voeg de visfilets toe en laat ze afgedekt 5 minuten zachtjes pocheren.
Pers de knoflook met een snuf zout en roer door de mayonaise.
Neem de filets uit de pan en verdeel in stukjes, zeef de melk.
Laat de helft van de resterende boter smelten en bak al roerend de bloem 1? minuut.
Voeg de melk al roerend toe en laat 3-4 minuten zachtjes koken.
Neem van het vuur en roer de garnalen, tomaat, vis, mayonaise, en zout en peper erdoor.
Schep in een ovenschaal en bedek met de puree.
Verdeel de rest van de boter erover en bak 25 minuten in een op 190? voorverwarme oven.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van renate999
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top