Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Tulband
  5. Tulband

Tulband

Door: jacqieb

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 13-01-2001

Ingrediënten 10 personen


Zakje thee, 400 gram bruine en gele rozijnen, halve sinasappel, 400 gr.suiker, 400 gr. margarine, 1 zakje vanillesuiker, 6 eieren, 500 gr. cakemeel, 1 dl. melk en voor de garnering poedersuiker.


Verder heb je nodig


Mixer, deegkom, vergiet ect.


Tulband met in thee gewelde rozijnen

Ontdek meer:

Voorbereiding

Breng anderhalve dl. water aan de kook en laat het theezakje 2 min. trekken. verwijder het zakje en roer de rozijnen er door. Boen de sinasappel schoon en rasp de schil. Roer dit samen met de helft van de suiker door de rozijnen en laat dit een half uur staan.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet een grote tulbandvorm in en boter en bestuif het dun met wat cakemeel. Mix de boter met de rest van het suiker en de vanillesuiker in 5 minuten tot een romige massa en mix de eieren er 1 voor 1 door heen. Klop de massa nog 5 minuten op de hoogste stand. Roer het cakemeel erdoor heen samen met de melk. Roer de rozijnen (eventueel eerst uitlekken) door het beslag en doe het direct over in de tulbandvorm. Bakken in 75 minuten. Laat de tulband 5 minuten afkoelen en stort het uit op een rooster.

Serveertip

Bestrooien met poedersuiker.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jacqieb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top