1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Vispannetje

Vispannetje

Door: jacoliengarde

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 13-01-2001

Ingrediënten 3 personen


Verschillende vissoorten bv. kabeljouw, zalm,poon, mossels, garnalen, inktvis en kokkels (naar keuze). 3 tot 4 eetlepels olie, 1 eetlepel Italiaanse kruiden, minimaal 4 tenen knoflook, 2 fijn gesneden uien, 2 tot 3 theelepels paprika poeder, 1 dl. port, 1 vis of kippebouillonblokje, en 0,5 liter water. Naar smaak peper en suiker.


Verder heb je nodig


Hapjes pan (hoog)


Vispannetje ala mijn zus, een waar feestmaal voor de vis liefhebber.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Vis schoon maken, ui fijn snijden. Om het geheel later te binden kunt je wat maizena met wat port aanmaken.

Bereidingswijze

Knoflook, Italiaanse kruiden en paprika in de olie fruiten. Uien erbij en glazig laten worden, dan het geheel afblussen met port, de vis even meebakken.
Bouillonblokje aanmaken met water en eventueel wat maizena.
Het mengsel over de vis gieten, peper en suiker naar smaak toevoegen. Ongeveer 15 tot 20 min. Zachtjes laten smoren.
(de vis moet zoveel mogenlijk heel blijven)

Serveertip

Met warme stokbrood, rijst of pasta.
Witte wijn of een goed glas bier.



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jacoliengarde
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top