Vis met knoflook, gesmoorde

  • Goedkoop en snel, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.


Lekker! Vis met veeeeeeel knoflook!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Bereidingstijd is inclusief 30 minuten smoren.

  • 500 gr. botervis of kabeljauw
  • 6 teentjes knoflook
  • 1/2 bosje gehakte peterselie
  • 1/2 bosje gehakte selderie
  • 1/2 uitgeperste citroen
  • 40 gr. boter
  • peper
  • zout.
  • Boodschappen bestellen
    Voedingswaarde per portie
    Voedingswaarde Eenheid
    Energie 176,12 kcal
    Koolhydraten 1,36 g
    Eiwitten 22,31 g
    Vetten 8,90 g

    Voorbereiding

    Knoflook pellen en heel dun snipperen. Selderie en peterselie fijnhakken.
    Alles mengen met peper en zout naar smaak.
    Citroen uitpersen.

    Bereidingswijze

    Boter smelten, niet bruin laten worden, vis in de boter leggen en kruiden-knoflook mengsel erover verdelen.
    Citroensap eroverheen druppelen.
    Met deksel op de pan op een matig vuurtje ongeveer een half uur laten smoren.

    Serveertip

    Lekker met gewone gekookte aardappels, gekookte winterwortelen in blokjes en een frisse salade van kropsla met ui, tomaat en komkommer.

    Eet smakelijk

    Dit recept is te vinden in:

    Log in om een reactie te plaatsen

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    reve51 avatar
    reve51

    Doorsturen

    Home Recepten