Camembertmousse Met Karamelportsaus

  • Nagerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 13-01-2001

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 blaadjes witte gelatine

1 camembertkaasje (250 g)

2 dl slagroom

zout

versgemalen witte peper

1 sinaasappel

1 el boter

50 g suiker

2 dl rode port

100 g blauwe druiven

olie om in te vetten
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
4 timbaaltjes

zesteur

Voorbereiding

Gelatine in ruim koud water ca. 5 min. weken. Korstjes dun van kaas snijden. In pannetje 1/2 dl slagroom met kaas verwarmen tot kaas smelt. Gelatine goed uitknijpen en van vuur af al roerend oplossen in warme kaassaus. Saus iets laten afkoelen. In kom rest van slagroom stijfkloppen. Kaassaus erdoor spatelen. Op smaak brengen met zout en peper. Timbaaltjes invetten met olie. Kaasmousse in timbaaltjes scheppen en in koelkast in ca. 1 uur laten opstijven.
Met zesteur mooie sliertjes van sinaasappel trekken. In steelpan 1 dl water met sinaasappelsliertjes ca. 5 min. zachtjes koken. Sliertjes in zeef goed laten uitlekken. Halve sinaasappel uitpersen (rest wordt niet gebruikt). In pan met dikke bodem boter en suiker al roerend smelten tot suiker lichtbruin kleurt. Van vuur af sinaasappelsap en port toevoegen. Op zacht vuur hard geworden karamel al roerend opnieuw oplosssen. Geheel ca. 5 min. op matig hoog vuur tot stroperige saus inkoken. Laten afkoelen. Druiven wassen, halveren en pitten verwijderen.

Bereidingswijze

Timbaaltjes 1 voor 1 enkele seconden met onderkant in heet water dopen. Rand van mousse losmaken. Bordje op timbaaltje leggen, samen keren en camembertmousse op bordje laten glijden. Portsaus erover en erlangs scheppen. Sinaasappelsliertjes op mousse draperen. Beetje peper erboven malen. Druiven rond mousse leggen.

Laatste reacties

emolas avatar
emolas 20-11-2008

nou, lijkt me ook heerlijk, bedankt ! rianne

addios avatar
addios 15-03-2001

Goedemorgen, Gisteren heb ik het recept voor de caramelmousse met karamelportsaus bereid, mijn komplimenten we hebben genoten. Groetjes, Addios

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten