1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Taart
  5. Apple crumble
  6. Apple Crumble

Apple Crumble

  • Engels, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-01-2001

Ingrediënten 4 personen


4 zoetzure appel (goudreinetten), 100 gram bruine basterdsuiker, 1 1/2 theelepel kaneel, 50 gram bloem, snufje zout, 50 gram boter, 1/8 liter slagroom, 1 eetlepel suiker


Verder heb je nodig


Platte ovenschaal, oven


Een lekker Engels toetje

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de geschilde appels in partjes en leg ze in een platte beboterde ovenschaal (hartige taart schotel). Sprenkel er 2 eetlepels water en 25 gram basterdsuiker over. Verwarm de oven voor op 200 ?C. Meng de rest van de basterdsuiker, kaneel, bloem en een snufje zout door elkaar. Snijd de boter in kleine stukjes en meng die door het bloemmengsel, zodat een grof kruimeldeeg ontstaat. Verdeel het kruimeldeeg over de appels. Bak de apple crumble in ca. 30 minuten goudbruin. Klop intussen de slagroom met de suiker dik vloeibaar en geef die er apart bij.

Dit recept is te vinden in:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van p-r-vanderlaak


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van p-r-vanderlaak
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top