1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. marsepeinmousse

marsepeinmousse

Door: broderieanglaise

  • Belgisch, Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 12-01-2001

Ingrediënten 12 personen


1/2 liter melk, 1/2 liter room, 1/2 kilo witte marsepein, 6 gelatineblaadjes en een borrelglas Amaretto di Saronno.



Een van de mousses die ik gebruik op mijn groot dessertbord als we eters krijgen, dit samen met chocolademousse, tropisch fruit, warme gesmolten chocolade en verse room.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Laat de gelatine weken in koud water, laat de marsepein op het vuur smelten in de melk. Voeg de uitgeknepen gelatine toe en mix alles door. Klop de room op, voeg alles samen en doe er het borrelglas Amaretto in, nogmaals goed doorkloppen. Proeven op smaak. Doe in een kom en laat opstijven in de ijskast.

Serveertip

Met een soeplepel druppelvormige hoopjes uitscheppen, op een groot bord met een spiegel van warme chocolade, afwisselend de marsepeinmousse en chocolademousse. Schik er verschillende tropische fruitsoorten bij en doe er als klap op de vuurpijl een flinke toef verse gesuikerde room tussen.



Deel dit recept

Reacties (9)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van broderieanglaise
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top