1. Home
  2. Recepten
  3. Duitse keuken
  4. Doperwten Met Eieren

Doperwten Met Eieren

  • Duits, Lunch/Brunch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-01-2001

Ingrediënten 6 personen


1 kg verse doperwten of 400 gr. diepvries doperwten
3 eetlepels olijf-of maisolie
halve afgestreken theelepel nootmuskaat
halve afgestreken theelepel gemalen foelie
cayennepeper
zout en zwarte peper
witte basterdsuiker
7 eieren
1 dl koffieroom



U kunt verse of diepvries doperwten gebruiken om dit achttiende eeuwse Duitse gerecht te maken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Dop de verse doperwten en doe ze in een braadpan met een bodempje water,olie,kruiderij en wat versgemalen peper.Leg een deksel op de pan en laat ze ongeveer 8 minuten zachtjes koken totdat ze halfgaar zijn (diepvries doperwten moet u de helft van de tijd koken).Neem de pan van het vuur en maak met de bolle kant van een eetlepel 6 kuiltjes in de doperwtenmassa.Breek elk ei eerst op een schoteltje en laat ze dan in de kuiltjes glijden.Zet de pan terug op het vuur,leg het deksel er weer op en laat alles 8 tot 10 minuten zacht koken totdat het eiwit gestold is.Klop het laatste ei met de koffieroom en schenk dit over de eieren en doperwten.Zet de pan 2 tot 3 minuten onder een hete grill en dien het gerecht op met warm stokbrood.

Serveertip

Warm stokbrood



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cobybruin


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cobybruin
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top