Gourmet Met Speciaal Gemarineerd Vlees

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Drie verschillende marinades maken het vlees extra mals en geven het een heerlijke smaak

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
250 gram biefstuk, 250 gram varkensvlees, 250 gram lamsboutlapjes, 1 sinaasappel, 3 el. ketjap manis, 1 el. sambal oelek, 1 el. suiker, ? el. Chinese kruiden, 1 dl. droge witte wijn, 1 teentje knoflook, ? el. Italiaanse kruiden, zout, peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Gemarineerde biefstuk met sinaasappel:
snijd de biefstuk in heel dunne plakjes. Boen de sinaasappel onder de koude kraan goed schoon. Rasp circa eekwart van het oppervlak van de schil fijn. Pers de sinaasappel uit. Meng 2 el. ketjap met het sinaasappelsap, de geraspte schil en de sambal. Marineer de biefstuk, minimaal 45 minuten in deze marinade.
Chinese gemarineerde varkenshaas:
snijd de varkenshaas in heel dunne plakjes. Meng 1 el. ketjap met suiker en de Chinese kruiden, bestrijk hiermee de plakjes varkenshaas en laat ze minimaal 45 minuten trekken.
Gemarineerd lamsvlees met knoflook:
snijd de lamsboutlapjes in heel dunne plakjes. Meng de wijn met het fijngeperste teentje knoflook, de Italiaanse kruiden, een snufje zout en een snufje peper. Marineer het lamsvlees minimaal 45 minuten in deze marinade.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

samos avatar
samos

Doorsturen

Home Recepten