1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Spruitjesstamppot

Spruitjesstamppot

Door: deborah70

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 11-01-2001

Ingrediënten 4 personen


1 kilo aardappels(kruimig)
zout,peper.
500 gram spruitjes.
1 ui.
40 gram boter of margarine.
1 schaaltje.
cajunreepjes(ca,400 gram).
1 pot struik jus naturel(190 ml).



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Aardappels schillen,wassen en met een beetje zuot in ca.20 minuten gaar koken.
Intussen spruitjes schoonmaken,halveren en laatste 10 minuten meekoken.
Ui pellen en snipperen.
In koekenpan boter verhitten.
Ui ca.2 minuten fruiten.
Vlees toevoegen en omscheppend gaarbakken.
Jus toevoegen en verwarmen.
Aardappels en spruitjes afgieten en kookvocht opvangen.
Aardappels en spruitjes door elkaar stampen.
Stamppot smeu?g maken met kookvocht en op smaak brengen met zout en peper.
Serveren met vlees in jus.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deborah70
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top