1. Home
  2. Recepten
  3. Marokkaanse keuken
  4. Artisjok-tuinbonendip

Artisjok-tuinbonendip

Door: saskia_armee

  • Marokkaans,
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 11-01-2001

Ingrediënten


* 1 Blik artisjokkenharten
* 1,5 kopje tuinbonen (vers of diepgevroren, kort gestoomd)
* 1 tot 2 Tenen Knoflook
* 1 Theelepel Komijn (poeder)
* Zout en peper
* Citroensap
* Scheutje Olijfolie


Verder heb je nodig


Een Keukenmachine / blender of een vijzel.


Een heerlijke dip met diverse soorten Noord-Afrikaans brood, dat ik ooit in een Afrikaans restaurant in Sydney heb gegeten en daarna zelf thuis heb uitgebprobeerd door de ingredienten te mengen die ik dacht dat er inzaten. Het resultaat kwam goed overeen met wat ze in dat restaurant gemaakt hadden. Lekker als voorgerecht of als hapje bij de wijn.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwijder de schil (indien vers) en het velletje van elke tuinboon, zodat je alleen het felgroene binnenste overhoudt.

Bereidingswijze

Pers de knoflook met een knoflookknijper, pureer de tuinbonen en de artisjokken in een Blender of prak ze fijn in een vijzel. Meng deze drie ingredienten goed met de overige en dan heb je een stevige dip (niet vloeibaar als het goed is).

Serveertip

Lekker met een plukje verse koriander en verschillende soorten knapperige stukjes brood.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van saskia_armee
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top