1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Spinazie
  5. Spiering Gevuld Met Rauwe Ham En Spinazie

Spiering Gevuld Met Rauwe Ham En Spinazie

Door: tapas_

  • Spaans, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 11-01-2001

Ingrediënten 4 personen


10 kleine spieringen of soortgelijke vis, niet langer dan 12 cm, met kop
125 gram spinazie, fijngesneden
zout en witte peper
1 eetlepel olijfolie
1 teentje knoflook, fijngehakt
60 gram rauwe ham, in zeer dunne plakken

witte saus:
1 eetlepel boter
1? eetlepel bloem
? kop visbouillon of kippebouillon
? kop melk
zout en witte peper
snufje nootmuskaat



Boquerones rellenos de jamon y espinacas

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak de vis schoon, snijd de kop en de rugvin eraf en trek de ruggegraat er met de vingers uit. Was de spinazie en laat deze vochtig. Doe de spinazie in een pan met zout en peper (water niet nodig) en kook de groente kort tot de blaadjes zacht zijn, ongeveer 5 minuten.
Verhit de olie in een braadpan, fruit de knoflook licht, voeg dan de spinazie toe en laat die nog een minuut zachtjes fruiten.
Voor de witte saus smelt u de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe en bak die, onder voortdurend roeren, een minuut of twee. Schenk er dan langzaam de visbouillon en de melk bij, blijf ondertussen roeren tot de saus dik en glad geworden is. Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat.
Roer 2 eetlepels van de saus door de spinazie. Schik de plakjes ham in de buikholte van de vis en leg ongeveer 1 theelepel van het spinaziemengsel op ieder plakje ham. Giet wat saus in een ovenvaste schaal, leg de vis erop en giet de resterende saus erover heen. Zet het geheel 10 minuten in de oven op 175?C en dien de vis in dezelfde schotel op.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tapas_
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top