Tajine van Schapenvlees

  • Marokkaans, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 10-01-2001

Een Marokkaans eenpansgerecht.Mijn dank gaat uit naar Malika, mijn, uiteraard, Marokaanse ex buurvrouw , die mij de kunst van haar gerechten heeft leren bereiden. Wat heb jij een Liefde voor het koken meid !!!!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 kilo Schaap of Lamsvlees met been ( Marokkaanse slager), 200 gram Sperciebonen, 1 courgette, 1 aubergine, 2 Meiraapjes,1 ui, 2 groene paprika`s, blik Kekererwten, 5 grote vleestomaten,1 bos koriander,3 teentjes knoflook, 1 el komijn, 1 el parikapoeder, 1 el gemberpoeder, 1 el ras el hanout.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Scherp mes,snijplank, grote hoge pan of tajine en een paar schalen om de gewassen en gesneden groenten in te doen.

Voorbereiding

Vlees in grote stukken snijden, eventueel aan de slager vragen, insmeren met ras el hanout en een nacht in de koelkast laten trekken.
Alle groenten wassen en in grove stukken snijden. Knoflook pellen.Coriander wassen en fijnsnijden. Ui fijn snijden. Tomaten pellen en in blokjes snijden. Kekers onder de kraan uitspoelen in de zeef en uit laten lekken.

Bereidingswijze

Vul de pan met 1 1/2 liter water en leg het vlees er in. Breng het aan de kook en laat het op half vuur gaar worden met de deksel half op de pan, zodat het water totaal verdampt.Wanneer het vlees gaar is de groenten erbij doen en in hun eigen sappen half gaar stoven. Vervolgens de knoflook, tomaten,de fijngesneden ui en de specerijen erbij doen. De laatste vijf minuten de kekererwten toevoegen.De Tajine laten garen op half vuur tot de sappen bijna ingekookt zijn.

Bron

Geleerd van mijn ex- buurvrouw Malika!

Serveertip

Ik neem hiervoor een groot rond dienblad met een hoge rand. Het vlees in het midden met de groenten eromheen schikken. Iedereen eet van het dienblad. Lekker met Marrokaans brood.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten