Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Marokkaanse keuken
  5. Tajine van Schapenvlees

Tajine van Schapenvlees

Door: louisewolbert

  • Marokkaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 10-01-2001

Ingrediënten 4 personen


2 kilo Schaap of Lamsvlees met been ( Marokkaanse slager), 200 gram Sperciebonen, 1 courgette, 1 aubergine, 2 Meiraapjes,1 ui, 2 groene paprika`s, blik Kekererwten, 5 grote vleestomaten,1 bos koriander,3 teentjes knoflook, 1 el komijn, 1 el parikapoeder, 1 el gemberpoeder, 1 el ras el hanout.


Verder heb je nodig


Scherp mes,snijplank, grote hoge pan of tajine en een paar schalen om de gewassen en gesneden groenten in te doen.



Een Marokkaans eenpansgerecht.
Mijn dank gaat uit naar Malika, mijn, uiteraard, Marokaanse ex buurvrouw , die mij de kunst van haar gerechten heeft leren bereiden.
Wat heb jij een Liefde voor het koken meid !!!!

Ontdek meer:

Voorbereiding


Vlees in grote stukken snijden, eventueel aan de slager vragen, insmeren met ras el hanout en een nacht in de koelkast laten trekken.

Alle groenten wassen en in grove stukken snijden.
Knoflook pellen.
Coriander wassen en fijnsnijden.
Ui fijn snijden.
Tomaten pellen en in blokjes snijden.
Kekers onder de kraan uitspoelen in de zeef en uit laten lekken.

Bereidingswijze


Vul de pan met 1 1/2 liter water en leg het vlees er in.
Breng het aan de kook en laat het op half vuur gaar worden met de deksel half op de pan, zodat het water totaal verdampt.
Wanneer het vlees gaar is de groenten erbij doen en in hun eigen sappen half gaar stoven.
Vervolgens de knoflook, tomaten,de fijngesneden ui en de specerijen erbij doen.
De laatste vijf minuten de kekererwten toevoegen.
De Tajine laten garen op half vuur tot de sappen bijna ingekookt zijn.

Serveertip


Ik neem hiervoor een groot rond dienblad met een hoge rand.
Het vlees in het midden met de groenten eromheen schikken.
Iedereen eet van het dienblad.
Lekker met Marrokaans brood.

Bron

Geleerd van mijn ex- buurvrouw Malika!



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van louisewolbert
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top